Képzők
Karsai Veronika

Karsai Veronika

pantomimművész, rendező, tréner, drámapedagógus, teatrológus.

1995 óta dolgozik gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztállyal nonverbális és prózai színházi területen egyaránt. 12 éven át volt a Madách Imre Gimnázium dráma- és színháztudomány tanára, 20 éven át a Mimage Pantomim Színház és Stúdió művészeti és képzésvezetője.

Hosszabb ideig dolgozott többek között a Filadelfia Ház értelmükben akadályozott fiataljaival színházpedagógusként, a magyar műkorcsolya és jégtánc válogatott, a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium, a Színház és Filmművészeti Egyetem, valamint a Momentán Társulat nonverbális színész- és mozgástrénereként, pantomimoktatójaként.

Mint előadó, rendező, szakértő vagy író dolgozott többek között berlini, bécsi, isztambuli, limassoli, strasbourgi, washingtoni, zürichi fesztiválokon, Budapesten a Komédiumban, a Centrál, a Kolibri, a Madách, a Merlin, a Thália és a Vígszínházban. Színháztörténészként periodikusan a magyar pantomimművészet kezdeteit és fénykorát kutatja. A színházi munkák mellett pantomimes, mozgásművészeti és nonverbális színészmesterség tréningeket tart szakmabelieknek, valamint élményszínházi és csapatépítő programokat „laikus” gyermek és felnőtt közösségeknek.