Képzők
Benedekffy Katalin énekművész

Benedekffy Katalin

énekművész, a „Magyar Arany Érdemkereszt Állami kitüntetés” birtokosa
zenei és művészeti tevékenységért.

Székelyföld hitet és gyökereket adott, Magyarország szárnyakat, hogy megvalósítsam álmaimat.

Nagygalambfalván született. Többek között Tokody Ilona, Laki Krisztina, Cheryl Studer, Bill Girald, Dorothea Schwarz művészektől tanult. Folyamatosan fejletszti tudását, jelenleg Hamari Júlia  az énekmestere.

„Mester és Tanítvány”, „Erdélyi Közösségi Élet Kiválósága” díjas valamint a „Magyar Arany Érdemkereszt Állami kitüntetés” birtokosa zenei és művészeti tevékenységért.

Nemzetközi, nagyszabású hangversenyeken és előadásokon szerepelt (Németország, Ausztria, Románia, Szlovákia, Lengyelország, Kanári Szigetek- ahol verseny győztesként turnézta körbe a szigetországot- Spanyolország, Svájc, Egyesült Államok, Izrael, Moszkva és Kanada)

Énekelt Hollywood, San Francisco, Hamilton, Ottawa, Montreal: Palais des Arts, Toronto Roy Tomson Hall-ban is. Rendszeresn hangversenyezett a Lanner Kvratettel, amely tagjai a Budapesti Fesztivál zenekar és a bécsi Staatsoper zenészei. Visszatérő vendége a Kolozsvári Magyar Operának, a Brassói Román Operának, többször fellépett a Szegedi-, Debreceni-, Fehérvári-, Egri Szimfonikusok szólistájaként.

Repertoárjára a műfaji sokszínűség jellemző, a magyar Nóra műfajának is meghatározó szereplője.

Jelenleg is rendszeresen koncertezik opera, operett és oratórium műfajban hazai is nemezetközi közönség előtt is. A Fővárosi Operettszínház és a Kolozsvári Magyar Opera előadásaiban játszik főszerepeket.

Emellett a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet ösztöndíjasa (2021-2024) – ahol többek között misszióját folytatja: „minél több kis településre eljuttassam a zenét, népdaltól az operáig és interaktív formában megismertessem azt a helyi közösségekkel, valamint előadásaimmal továbbra is segíthessem a hátrányos helyzetű gyerekeket, valamint a szórványban élőket.”