Ismerkedés és elmélyülés Mihail Csehov technikájában.
(angol és magyar nyelvű műhely)
 
Időpont: a jelentkezések függvényében
Helyszín: Kispont Galéria (1062 Budapest, Ráday utca 9.)
 
Az alkalmakon bárki részt vehet. - Mindenkit szeretettel várunk!
A részvételi díj: alkalmanként 8 000 Ft (20 Eur)
 
Az alkalmak nyitó és zárókörrel, bemelegítéssel és egy-egy Mihail Csehov gyakorlaton keresztül a módszer és annak gyakorlati alkalmazásába nyújt betekintést - azonnal alkalmazható eszközökkel bővítve a résztvevők tudását.
 
A műhelyt Turóczi Levente vezeti.
 
Jelentkezni az elérhetőségek egyikén vagy a Kapcsolat-nál lehet.
 
A Csehov technika a színész képzeletének képességére és fizikai jelenlétére összpontosít.
Eszközei: a „pszichofizikai gesztus”, a test három központja (akarat, érzés, gondolkodás), ezek kölcsönhatása és a képzelet tudatos alkalmazása.
 
A Csehov-technika dióhéjban.
„Nem az a kérdés, hogy mennyire vagyunk tehetségesek, hanem az, hogy milyen akadályaink vannak. Ha a tehetségünket akarjuk növelni, akkor sok csalódással fogunk találkozni. Nincs mit növelni! A kérdés az, hogy hogyan lehet megnyitni azt a titkos szobát, ahol a zsenialitásunk rejlik. ” – Michael Chekhov
 
A Csehov-módszer olyan gyakorlati eszközöket ad a színész kezébe, amelyekkel eljuttatja őt saját képességeinek és egyéni kreativitásának valódi kifejezéséhez. Egyidejűleg fejleszti a színész tudatos jelenlétét, kreatív akaraterejét és érzékelő képességét. Ez a folyamat a színész minden ismert és számára ismeretlen képességét aktivizálja eljuttatva saját határain túlra, a teljes “természetesség” állapotába. Hatása azonnal érzékelhető. A színész megtanul bízni saját inspirációiban és képességiben. Szabad alkotóművészként tekint mindenkire.
 
Egyik fő eszköze az imagináció – a képzelő erő aktivizálása és az atmoszféra megteremtése. A színész egy képzeletbeli testet vagy Pszichofizikai Gesztust használhat karakterének megteremtéséhez és megismeréséhez. Ezzel fedezheti fel annak mozgását, beszédét, érzéseit és azt a világot, amelyben a karaktere létezik.

A Karakterépítés alapjai moduláris képzésről

A modulok bármilyen sorrendben elvégezheztők.

Mindegyik modul egy képzési nap hosszúságú.

A képzés magyar és angol nyelven is elvégezhető. Egyéb nyelveken való képzési napok megtartásához tolmács jelenléte szükséges.

A modulok külön-külön, csoportosítva, vagy egyszerre is megtarthatók, egymást követő napokon.